Hurá, zprovoznili jsme doobjednávky! Více >

Cena a čas
Načítání výsledků
Načítání výsledků
0
0 Kč
Odepnout
3 3

Recept na Buřtguláš


45 minut
30.11.-0001
6 porcí
Recept na Buřtguláš

Ingredience


INGREDIENCE:

  • 100 g slaniny
  • 3 větší cibule
  • 3 špekáčky
  • 3-4 lžíce mleté papriky

 

  • 2-3 l vody
  • 500 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka, sůl, pepř, kmín
  • 3 lžíce hladké mouky

 

Nakoupit produkty z receptu

Příprava

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Oloupeme cibulku a nakrájíme ji spolu se slaninou a špekáčky na kostičky. Slaninu vložíme do hrnce a pomalu restujeme. Po chvíli nám pustí tuk. Přidáme cibulku a restujeme. Jakmile cibulka začne pomalu zlátnout, tak přidáme pokrájené špekáčky a ještě restujeme. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky.

Jakmile jsou špekáčky s cibulku opečené, tak přidáme mletou papriku a ještě chviličku, tak minutku promícháváme. Rozhodně ne déle a rozhodně ne na vysoký plamen. Paprika má tendenci se spálit a pak by byl celý guláš hořký. Teď vše zalijeme horkou vodou a mícháme, přidáme brambory, majoránku, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek.

Vše povaříme asi 20 minut, řídíme se brambory. Nesmí být tvrdé, ale ani rozvařené. Mezitím si rozmícháme hladkou mouku se studenou vodou a to do hladka, abychom neměli hrudky a vše nalijeme do hrnce a opět povaříme. Tím zahustíme buřtguláš. Pokud vám nejdou rozmíchat hrudky, tak to do guláše přelijte přes cedník. Lijte to tam pomalu a řiďte se hustotou guláše.

Nyní vše ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí, pepřem, majoránkou.

A můžeme podávat s čerstvým chlebem, dobrou chuť :)

Přidat do oblíbených

Produkty z receptu

Přeštická slanina - krájená
Přeštické špekáčky 4ks cca 400g